Regelmatig organiseert het Huis van Compassie een gezellige maaltijd. Iedere keer kookt een andere groep, die vertelt over wie zij zijn en wat zij doen. Vrijdag 1 juni is de Sudanese vereniging te gast. Vanwege Ramadan koken zij een Iftar maaltijd, dus er wordt gegeten na zonsondergang!

Ramadan (dit jaar van 15 mei t/m 14 juni) is de vastenmaand van de moslims. Moslims eten en drinken dan niet tussen de dageraad en zonsondergang. Ramadan duurt 30 dagen en wordt afgesloten met het Suikerfeest. Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang.

Op 1 juni bent u welkom om 21.15. Het eten begint vanaf 21.44u. Tijdens de maaltijd zullen gasten vertellen over de Ramadan en de Iftar maaltijden.

De maaltijd met koffie en thee kost 7,50 euro. Met dit bedrag maakt u het mogelijk dat iemand met een klein inkom en kan genieten van de maaltijd. Heeft u een laag inkomen, dan betaalt u naar draagkracht. Aanmelden is noodzakelijk via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl of tel. 024 – 322 84 80.