Op maandag 17 september, geheel in het teken van de Vredesweek Nijmegen 2018, zal Denker des Vaderlands, René ten Bos, zich tijdens het Podiumgesprek buigen over het thema: ‘Generaties voor Vrede!’

Denker des Vaderlands

René ten Bos (Hengelo, 1959) is een Nederlands filosoof, auteur en organisatiedeskundige. Hij is hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en honorary professor aan de Universiteit van St Andrews in Schotland. Hij staat bekend als een eigenzinnig denker. Tegendraads en provocatief zet hij gangbare ideeën opzij en biedt op toegankelijke wijze een breed en kritisch perspectief. Hij schuwt geen enkel onderwerp en analyseert net zo makkelijk de managementwereld als het dierenrijk, gendervraagstukken of onze omgang met de natuur. In april 2017 is hij Marli Huijer opgevolgd als Denker des Vaderlands voor een periode van twee jaar.

Podiumgesprekken

De podiumgesprekken vinden 3 maal per jaar plaats in Nijmegen en worden georganiseerd in een samenwerkingsverband van Het Huis van Compassie, de Raad voor Religie en Levensbeschouwing, Vincent de Paul Center Nederland en Augustijns Centrum De Boskapel. De podiumgesprekken zijn bedoeld om religie, spiritualiteit en maatschappij te verbinden. Het verbindende thema van de podiumgesprekken voor dit seizoen is de ‘gulden regel’ uit verschillende levensbeschouwingen: Behandel de ander zoals je zelf behandeld zou willen worden. Dit is de kern van de internationale Compassie-beweging.

Vredesweek Nijmegen: Generaties voor Vrede!

Maandag 17de september is een datum in de Nationale Vredesweek. ‘Generaties voor Vrede!’ is daarvan de thematiek. Kan compassie een rol spelen in de wens naar vrede en in het contact tussen de generaties? Dit wordt de centrale vraag voor het podiumgesprek waar René ten Bos over zal spreken.

Waar: Augustijns Centrum de Boskapel (Graafseweg 276, Nijmegen)
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Kosten: € 7,50 (of naar draagkracht)
Parkeren: gratis parkeerruimte bij Graafseweg 274 en 276