De toren van Babel

Babel, of Babylon, is een stad uit de oudheid tachtig kilometer ten zuiden van Bagdad de hoofdstad van Irak. In dit gebied is er al heel wat af gevochten tot aan vandaag. Verschillende culturen, verschillende rassen, verschillende godsdiensten en daardoor verschil van mening door de eeuwen heen.
Blijkbaar was dat ook al zo toen het oude verhaal van de toren van Babel uit de Bijbel werd geschreven.

Een mooi verhaal van mensen die het met elkaar eens leken te zijn en toen samen een toren gingen bouwen om te laten zien hoe machtig ze waren.
Met hun macht wilden ze net zo machtig worden als God, eigenlijk God overbodig maken. Maar, en zo gaat het vaak, ze hoorden elkaar wel maar luisterden niet naar wat de ander zei. Ze begrepen elkaar niet, omdat alleen hun eigen mening telde. En zo hielden ze op met bouwen en gingen ieder hun eigen weg met zo zie je in de geschiedenis, ruzie en oorlog uit onbegrip.Een prachtig verhaal waar we vast weer een mooi eigentijds theaterstuk van kunnen maken

En nu? …

Er moet goed worden nagedacht hoe alles gedaan wordt, wat willen we met het verhaal vertellen in een uur. Alles moet nog bedacht worden. Er moeten liedjes worden uitgezocht, decor stukken gemaakt, toneelstuk gerepeteerd en nog veel meer. Dus…. Wil je in een weekend samen met een grote groep leeftijdsgenoten je eigen draai geven aan dit bijbelverhaal? Veel oefenen, lachen, zingen, de voorstelling op zondagmiddag en niet te vergeten het feest op zaterdagavond, zorgen weer voor een geweldig weekend.

Heb je zin om hier zelf aan mee te werken en ben je 12 jaar of ouder dan kun je je aanmelden voor een workshop!

Aanmelden kan tot 26 januari 2018 via de aanmeldingsformulieren die op de leestafel in de hal van de ontmoetingskerk liggen. Daar staat op hoe je je kunt aanmelden en voor welke workshop. Je kunt je nu ook al opgeven door een e-mail te sturen naar: theaterweekend@gmail.com

Uit de onderstaande workshops kan je een keuze maken waar jij aan mee wilt werken tijdens het theaterweekend.

  • ZANG : Ooit gedroomd om de sterren van de hemel te zingen? Helemaal alleen of met zijn tweeën? Er zijn genoeg mooie liedjes. Heb je zelf een goed idee; laat het ‘horen’.
  • BAND : Speel jij al jaren in een band of ben je een nieuw talent? Tijdens het weekend kun je je talenten laten horen. Elk instrument is welkom!
  • FOTO/FILM : Ben jij die cameraman/vrouw die we zoeken ? Of de (pers)fotograaf in wording? Tijdens het weekend kun je je talenten tonen onder deskundige leiding.
  • DECOR: Altijd je kaftpapier aan het opvrolijken? Tafeltjes onder aan het tekenen? Het toneel zonder decor is maar kaal en leeg. De meest creatieve mensen maken er samen iets moois van.
  • SPEL: Soms een tikkeltje overdreven in de klas? Voor de spiegel oefenen in huilen op commando? Dan kun jij het verhaal vertellen op het podium.
  • KLUSTEAM: Liever niet in de schijnwerpers? Ben je aardig sterk en kun je zware dingen tillen? Help het podium opbouwen en nog veel meer!