Wat verbindt gelovigen en niet-gelovigen? Volgens de spraakmakende Duitse socioloog Hans Joas zijn dat ervaringen van zelfoverstijging en een gevoel voor het heilige. In zijn werk onderzoekt hij de ontwikkeling van mensenrechten, waarden en religie. Hij laat zien hoe deze het gevolg zijn van sociale dynamiek. Laat je inspireren door deze bevlogen wetenschapper.

The power of the sacred

De komende twee jaar werkt Hans Joas tijdens zijn verblijf als visiting professor aan de Radboud Universiteit aan zijn nieuwe onderzoek: The Power of the Sacred. Joas is een felle criticus van de grote moderniteitsverhalen, vooral van het seculariseringsmodel. Na zijn lezing gaat Hans Joas in gesprek met programmamaker Liesbeth Jansen. (Let op: deze lezing is in het Engels!)

Hans Joas

Hans Joas is hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Chicago, waar hij deel uitmaakt van het invloedrijke Committee on Social Thought. Daarnaast is hij verbonden aan de Humboldt Universität Berlin en is hij directeur van het Max Weber Center voor Culturele en Sociale Studies. In 2015 won hij de prestigieuze Max Planck Research Award. Recente boeken van zijn hand zijn Faith as an Option (2014), The Sacredness of the Person (2013) and Do We Need Religion? (2008).

Lezing: The Power of the Sacred | Lecture by sociologist Hans Joas. Meer informatie treft u hier

Datum: woensdag 22 maart 2017
Tijd: 19:30 tot 21:30
Locatie: Collegezalencomplex, Radboud Universiteit
Organisator(s): Radboud Reflects, Stichting Thomas More en het CCEP
Spreker: Sociologist Hans Joas

Deelname kost € 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis
Aanmelden: verplicht en kan via deze link