(Foto: Lize Kraan Fotografie)

Denk jij mee over vrede?

In een tijd van groeiende verdeeldheid, vragen we iedereen die zich daar ongemakkelijk bij voelt mee te denken over een alternatief. De Vredesweek wordt al jaren gevierd in Nijmegen en draagt in 2017 het thema “De kracht van verbeelding”. Op woensdag 22 maart vindt een eerste brainstorm plaats in het Huis van Compassie en iedereen is daarbij welkom!

Vrede. Wie durft?

De Vredesweek duurt eigenlijk iets langer dan een week en loopt van 16 t/m 24 september. Omdat er nu veel speelt in de wereld en in Nederland willen we al vroeg in het jaar met mensen nadenken over het thema vrede. Door de handen uit de mouwen te steken is het mogelijk om hier een concrete bijdrage aan te leveren. We verwachten net als voorgaande jaren anderhalve week vol met activiteiten die bijdragen aan ontmoeting, verbondenheid en wederzijds begrip in onze stad. Zo zetten we stappen naar een vreedzame stad.

Mensen van alle leeftijden, met en zonder religieuze overtuiging en met achtergronden in alle windstreken zijn welkom om mee te denken. De ervaring leert dat diversiteit ontzettend inspirerend werkt en zorgt voor een ongekende werklust. We kijken er naar uit om met een grote groep te werken aan de aankomende Vredesweek in 2017!

Jaarlijks wordt het thema van de Vredesweek vastgesteld door vredesorganisatie PAX. Op hun website lees je meer over de achtergrond van het thema.

Wat, waar, dag, tijd, aanmelden

Wat:      Brainstorm over de Vredesweek

Waar:    Huis van Compassie, Groenestraat 170 in Nijmegen

Dag:      Woensdag 22 maart

Tijd:       19.30 uur beginnen we. Koffie en thee staat klaar vanaf 19.15

Aanmelden: Mag wel, hoeft niet. Stuur je een mail aan woutergrootkoerkamp@hotmail.com? Dankjewel!

Vragen: Bel gerust met coördinator Wouter Groot Koerkamp via 06-28992567

PS.

Ook vorig jaar zijn er tijdens de Vredesweek veel activiteiten georganiseerd gericht op vrede in de stad Nijmegen. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.